Nieuwsdetails

10 jarig bestaan CNME WM

dinsdag 5 maart 2013 door Jet Joris

Dit jaar, 2013, bestaat Stichting Centrum voor natuur- en milieueducatie Westelijke Mijnstreek (CNME WM) tien jaar. In deze periode zijn vrijwel alle kinderen in de regio met de stichting in aanraking gekomen. Of ze nu op pad gingen met schepnetten langs de sloten, pannenkoeken bakten met zelf gestampte granen of proefjes deden met magneten; de fascinerende rijkdom van de aarde zorgde voor vele duizenden uren leerplezier.

Reden genoeg voor een jubelfeest!  Dat gebeurt op verschillende dagen verspreid door het jaar en op verschillende locaties met telkens een ander thema:

1. Op woensdagochtend 20 maart 2013 zal tijdens de Nationale Boomplantdag op de Kollenberg in Sittard de aftrap zijn van een nieuw educatief en sportief spel rondom bomen: TREE-ATHLON.

2. Op woensdagochtend 19 juni 2013 vindt in Plinthos een symposium plaats over Cradle to Cradle. Dit principe dat ervoor zorgt dat grondstoffen zorgvuldig worden gebruikt en materialen worden hergebruikt, beïnvloedt ons produceren en consumeren steeds meer. CNME WM zal tijdens het symposium, zoals altijd, inspireren en daadwerkelijk laten ervaren met alle zintuigen op scherp.
In de middag  vindt er een publieksactiviteit plaats in de vorm van workshops, waar jong en oud op een creatieve manier aan de slag gaan met de kringlopen in de natuur en het ontwerpen va duurzame spullen.

3.  Op woensdag 21 augustus vindt bij Kasteel Elsloo in Stein de officiële start plaats van een nieuw en bijzonder programma rondom Watereducatie.

4. Op zondag 15 september wordt een Fietsmarkt voor het publiek georganiseerd waarbij de voordelen van het gebruik van de fiets in de stad centraal staan.

Mede door het belang van het werk en de bereikte resultaten, is de ambitie van CNME WM om het werk verder uit te bouwen. Samen met andere invloedrijke partijen en moderne technieken willen we nog meer kinderen bereiken en ze overtuigen van de grote waarde van een duurzame levensstijl.

 

 

©2024 Stichting De Rollen