Nieuwsdetails

Wandelen voor Water in het Limbrichterbos in Born

maandag 23 maart 2015 door Dominique Vissenberg

Honderdtien leerlingen uit Sittard-Geleen hebben op 24 maart deelgenomen aan Wandelen voor Water in het Limbrichterbos in Born. Leerlingen van groep 7 en 8 van SBO het Mozaïek uit Sittard en OBS de Duizendpoot uit Geleen gingen de uitdaging aan en hebben 6 kilometer gewandeld met 6 kilo aan bepakking op hun rug.

Hiermee ervaren de leerlingen hoe het is voor kinderen in ontwikkelingslanden als zij water bij een bron moeten ophalen en meenemen naar de plek waar ze wonen. Anders dan bij het landelijke concept worden de leerlingen gemotiveerd om de bepakking niet uit 6 liter water, maar uit 6 kilo zand te laten bestaan. Dit om te voorkomen dat het meegedragen water wordt weggegoten na afloop. Hiermee wil de organisatie de kinderen nogmaals duidelijk maken dat water kostbaar is en niet verspild dient te worden, ook niet in Nederland. Met deze wandeling halen de leerlingen geld op voor het project Schoon water, gezonde Masai in Kajiado, een project van Amref Flying Doctors. Bekijk hier hoe de tocht is verlopen!


De wandeling in het Limbrichterbos is georganiseerd door Vereniging Mondiaal Beleid en CNME de Rollen en maakt onderdeel uit van het landelijke project Wandelen voor Water.
Aan het einde van de wandeling is het opgehaalde bedrag van 2.334,- euro bekend gemaakt. 

Bron: CNME De Rollen / Vereniging Mondiaal Beleid

©2024 Stichting De Rollen