Nieuwsdetails

Een nieuwe toekomst in een nieuw gebouw

donderdag 4 april 2013 door Jet Joris

Stichting Centrum voor natuur- en milieueducatie Westelijke Mijnstreek (CNME WM) is voornemens te verhuizen naar Dierenbeschermingscentrum Limburg in Born.

Vanuit Plinthos, de huidige locatie, werden de afgelopen tien jaar vrijwel alle kinderen en vele volwassenen in de Westelijke Mijnstreek in contact gebracht met natuur, milieu en duurzaamheid. Plinthos krijgt een horecabestemming en de kantoorruimtes verdwijnen maar blijft een uitvalsbasis voor CNME WM.

Voor CNME WM was Plinthos een ideale uitvalbasis voor de invulling van natuureducatie. De verschillende biotopen en landschapselementen in de directe omgeving leenden zich uitstekend voor natuurleerpaden, natuurspeurtochten en excursies.
CNME WM groeide en naast de natuureducatie kwam er steeds meer aandacht voor milieu en duurzaamheid. CNME WM ging daarvoor de wijk in en naar vrijwel alle scholen in de regio.

In de toekomst zal het Centrum zich steeds verder focussen op educatie rondom duurzaamheid. Niet alleen de natuur, maar ook de thema's water, voedsel en energie staan daarbij centraal.
Voor CNME WM is samenwerking met andere organisaties belangrijk om de ambities te kunnen bereiken. Het Dierenbeschermingscentrum Limburg is een van deze partners.

Dierenbeschermingscentrum Limburg in Born wordt een multifunctioneel centrum met veel ruimte voor educatie, opleiding en zorg waarbij duurzaamheid een belangrijk thema is. Het centrum ligt dichtbij natuurgebied De Rollen en wordt op korte termijn duurzaam gebouwd. Hier wil het CNME WM verder groeien om zo de aantrekkelijkheid van een duurzame levensstijl bij jong en oud te vergroten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Jet Joris, coördinator CNME WM

jet.joris@cnme-wm.nl

06 518 513 97

©2024 Stichting De Rollen