Nieuwsdetails

Jaarverslag 2012

woensdag 6 maart 2013 door Jet Joris

"Voor u ligt alweer het negende jaarverslag van het CNME Westelijke Mijnstreek." Aldus de voorzitter van de stichting Eduard Habets. Hij vervolgt: "2012 was in meerdere opzichten een bijzonder jaar. Niet in het minst omdat dit de opmaat is voor ons 10-jarig jubileum in 2013 dat op diverse wijzen feestelijk gevierd zal gaan worden met de jeugd in onze regio.

Ondanks de landelijk verminderde aandacht voor milieu en natuur zien wij met trots een forse stijging van het aantal deelnemers aan onze activiteiten. Met name op het gebied van duurzaamheid is zelfs een stijging van 26 % te constateren.

Deze stijgende lijn hopen wij de komende jaren door te zetten doordat wij ons nieuwe beleidsplan meer zullen gaan richten op duurzaamheid.

Een hoogtepunt was onze aanwezigheid op de Floriade alwaar we het in samenwerking met DSM ontwikkelde lespakket Cradle to Cradle voor het basisonderwijs mochten presenteren.

Op het gebied van huisvesting is er een minder zekere toekomst ontstaan doordat 'ons' gebouw, Plinthos, een nieuwe invulling gaat krijgen als horeca en congrescentrum. Of en hoe onze activiteiten daarin gaan passen is nog onderwerp van gesprek.

Ik dank met name de gemeenten in de regio die, ondanks de moeilijke economische tijden toch de keuze hebben gemaakt om ons waardevolle werk te blijven financieren. Verder dank ik de bedrijven, organisaties en personen, en met name de grote groep vrijwilligers, die ons werk mogelijk hebben gemaakt en spreek de hoop uit dat dit jaarverslag u inspireert om ons werk ook in de toekomst te blijven ondersteunen.

De jeugd heeft immers de sleutel voor een duurzame en leefbare wereld in handen.

Ik hoop u te mogen begroeten op een van onze jubileumactiviteiten waarover u binnenkort nader geïnformeerd zult worden".

Eduard Habets

Voorzitter Stichting Centrum voor natuur- en milieueducatie Westelijke Mijnstreek

Het Jaarverslag 2012 kunt u hier als PDF-bestand downloaden.

©2024 Stichting De Rollen