Nieuwsdetails

Gratis gastlessen energie gemeente Sittard-Geleen

dinsdag 13 september 2022 door Lianne van Tilburg

Leren over energiebesparing? Voor basisscholen in de gemeente Sittard-Geleen bieden wij gratis gastlessen en leskisten aan. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Het onderwerp was nog nooit zo actueel: energiebesparing. Met de energietransitie en de stijgende kosten is het belangrijk dat leerlingen goed weten wat energiebesparing, isoleren en een gezond binnenklimaat inhouden. Zeker nu de herfst- en wintermaanden weer beginnen.
Stichting De Rollen en de gemeente Sittard-Geleen gaan jullie helpen bij het behandelen van dit onderwerp. Wij bieden alle basisscholen gratis gastlessen en leskisten aan vanuit de Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW).

Je eigen minihuisje isoleren met verschillende materialen en onderzoeken wat het beste werkt, het verbruik van verschillende apparaten testen, een plan van actie maken voor energiebesparing op school, maar ook onderzoeken hoe dieren zich nu warm houden in de winter. We hebben een breed en divers aanbod geschikt voor groep 1 t/m 8.
De gastlessen worden verzorgd door educatieve medewerkers van Stichting De Rollen. De leskisten zijn zeer gebruiksvriendelijk en kunnen zo ingezet worden. Daarmee ontzorgen wij jullie in deze drukke tijd.

Na afloop ontvangt iedere leerling ook een goodiebag gevuld met spullen voor thuis waarmee zij aan de slag kunnen.

Alle scholen hebben per mail een folder ontvangen met daarin ons aanbod. Heb je deze mail niet ontvangen, of heb je vragen? Stuur een mail naar info@derollen.nl

Aanmelden voor de lessen en leskisten kan ook door een mail te sturen naar ons. Vermeld dan ook de naam van je school, voor welke groep(en) je de lessen aanvraagt, hoeveel leerlingen er per groep zijn en welke datum en tijd je voorkeur hebben.

 

©2024 Stichting De Rollen