Nieuwsdetails

Gratis Struintochten in het Grensmaasgebied

maandag 20 juli 2020 door Jacqueline Tilman

In de zomervakantie organiseren we avontuurlijke struintochten voor kinderen vanaf 8 jaar en hun begeleiders. Samen met een bioloog gaan jullie op pad om de natuur te ontdekken en beleven. De bioloog weet de mooiste plekjes. Onderweg voeren jullie een aantal leuke natuuropdrachten uit. Kleine groepen, maximaal 15 deelnemers

Tijdens de zomerse familie struintocht worden verhalen verteld en leuke opdrachtjes uitgedeeld om zelf op ontdekking te gaan. De natuur heeft altijd wat in petto. Langs de Maas bij Meers en Vissersweert gebeuren bijzondere dingen, sinds de machines die de grindoevers hebben afgegraven, zijn vertrokken. Kleurrijke bloemenvelden, ruige grindbanken, Konikpaarden en Gallowayrunderen samen met o.a. talloze insecten, honderden vogels en kleine vosjes die hier geboren zijn. Bij langdurig droog weer kun je zelfs over de bodem van de Maas wandelen, zo weinig water is er dan in de rivier!

Voor informatie en een afspraak mail je de gids: fonsblij@gmail.com. Meld je telefoonnummer, dan neemt hij contact op voor een afspraak.

©2024 Stichting De Rollen