Nieuwsdetails

Vrijwilligers om les te geven over de Global Goals

donderdag 9 juli 2020 door Jacqueline Tilman

Zijn er mensen die het leuk vinden om eens voor de klas te staan om les te geven over de Global Goals? We zoeken vrijwilligers die deze les willen geven + schoolklassen die deze les willen volgen. Hieronder een toelichting.

5 jaar Global Goals
25 september is de verjaardag van de Global Goals en dat vieren we door de World's Largest Lesson aan te bieden aan zoveel mogelijk klassen op één dag. Deze les is sinds 2015 al in 130 landen uitgevoerd en bereikt elk jaar meer dan miljoen kinderen. Nu dus ook in de Westelijke Mijnstreek! Met deze les willen we de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling bekend maken bij kinderen en jongeren en hen in actie brengen.

Wat zijn Global Goals?
Het is in september 5 jaar geleden dat 193 landen de 17 Werelddoelen vaststelden: een gezamenlijke en allesomvattende agenda om te streven naar een eerlijke, rechtvaardige en duurzame wereld voor iedereen. In 2030 moeten de doelen bereikt zijn. De kinderen van nu zijn in 2030 volwassen wereldburgers. Alle reden om hen bekend te maken met deze doelen en meteen tot actie over te gaan.

Het idee
Het idee is dat we aan de ene kant mensen zoeken die, in tweetallen, deze les op een basisschool willen verzorgen. Aan de andere kant werven we groepen 7 en 8 die de les willen meemaken.
Wat we vragen van de lesgevers is betrokkenheid en enthousiasme om de materie van de Global Goals over te brengen.

Voorbereiding
De les zelf is kant en klaar, de materialen krijg je van ons. Vooraf organiseren we een voorbereidingsbijeenkomst in het leslokaal van CNME De Rollen. Op woensdag 16 september om 15:00 uur en op donderdag 17 september om 19:00 uur.

De les op school
Tijdens een inspirerende les op school worden de kinderen gestimuleerd om na te denken over hoe we de 17 Werelddoelen kunnen bereiken. Na de les zijn ze hoog gemotiveerd om gedurende twee weken een zelfbedachte actie uit te voeren. Ook de leerkracht van de klas en de gastdocent - in dit geval de wethouder - bedenken een actie! Als de kinderen willen kunnen ze hun actie filmen.

Na de les
Twee weken na de les, op 9-10, de Dag van de Duurzaamheid, is het tijd om de resultaten van hun actie aan elkaar te presenteren. De lesgever hoeft hier niet bij te zijn, dat mag natuurlijk wel. De kinderen mogen de filmpjes ook insturen naar het CNME.

Informatie: info@derollen.nl

©2024 Stichting De Rollen