Nieuwsdetails

Gratis moestuinworkshop en halve prijs voor JLE-aanbod

woensdag 8 januari 2020 door Jacqueline Tilman

Dankzij een subsidie van project Jong Leren Eten kunnen we de JLE-activiteiten voor de helft van het geld of zelfs gratis aanbieden!

Klik hier voor onze special 'Aanbod Jong Leren Eten'. Dit aanbod bieden we - voor iedereen - tot de zomervakantie 2020 aan voor de helft van het normale tarief
Voor de scholen in Sittard-Geleen en Stein hebben we een gratis moestuinworkshop voor groepen 4, 5 en 6 van het basisonderwijs. De vragen: Wat zijn groenten, waar komen ze vandaan en waarom zijn groenten zo belangrijk? staan centraal.

Deze activiteit bestaat uit 3 onderdelen. 

Deel 1 PowerPointles
Een PowerPoint op school, dit is een mix van kennisoverdracht en een spel. Deze les geef je zelf, maar kost je weinig tijd aan voorbereiding want de complete instructie ontvang je van ons. 

Deel 2 Moestuinbezoek
Een bezoek aan een echte moestuin, waar de kinderen met eigen ogen kunnen zien hoe groenten geteeld worden. Het vervoer naar de moestuin regel je zelf, de moestuinles verzorgen wij.

Deel 3 Zelf zaaien
Vervolgens is het tijd voor een eigen minimoestuintje. Ieder kind zaait zijn eigen groente in een potje, om te verzorgen, op te kweken en te verspenen naar de volle grond, liefst op school natuurlijk. Met goede verzorging en wat geluk kunnen ze uiteindelijk oogsten en proeven.
De zaaiactiviteit gebeurt op de  moestuin maar kan ook op school gedaan worden.

Aanmelden (gem. Sittard-Geleen en gem. Stein)
Belangstelling aangeven (overige gemeenten)

Vervolgmogelijkheden van CNME

Zadenpakket

Moestuinbak

Kweekkasje

Eigen moestuin op school

Project Jong Leren Eten

Leskist Soep

©2024 Stichting De Rollen