Nieuwsdetails

Zadenpakketten voor 2020

dinsdag 7 januari 2020 door Jacqueline Tilman

Aanvragen voor 25 januari 2020 Voor het derde jaar kunnen we scholen en bso's pakketten aanbieden met zaden voor de schoolmoestuin.

Voor de duidelijkheid 
Per school is 1 pakket beschikbaar. Ook per bso is 1 pakket beschikbaar. Op = Op!

De zaden van vorig jaar zijn in 2020 ook nog heel goed bruikbaar en ook mee naar huis gegeven mogen worden. Dat kan ook met tomatenplanten die voor de zomervakantie nog geen rijpe vruchten dragen.

Wat ontvang je?
Het pakket bestaat uit 10 zakjes met dit keer duizenden zaden voor snijbiet, bindsla, radijs, kropsla, tomaat, andijvie, rode biet, prei, spinazie en peentjes. Op het pakket staan gewasnaam, een jaarcode en een link waarmee scholen kunnen nagaan waar de pakketten vandaan komen.

Lesmateriaal en teeltinformatie
Bij de zaden wordt een boekje met teeltinformatie bijgeleverd. Op www.lovemysalad.com/moestuintips vind je nog meer praktische tips. Je kunt het pakket uiteraard ook aanvullen met eigen lesmateriaal.

Biologisch?
Bij de evaluatie kwam de vraag naar voren over biologische zaden. De zaden in het pakket zijn een veilig natuurproduct, veilig voor mens en dier. Ze zijn vermeerderd met respect voor de natuur, vrij van bestrijdingsmiddelen en bij de ontwikkeling zijn geen technieken gebruikt die vallen onder de term genetische modificatie. Ze zijn prima te gebruiken voor je biologische moestuin.

We kijken uit naar jullie aanvragen!

Bron: GDO

©2024 Stichting De Rollen