Nieuwsdetails

Aan de slag met energie? Doe mee met Energieslag!

donderdag 22 november 2018 door Jacqueline Tilman

De winter staat voor de deur. Tijd is om te gaan voorbereiden op het stookseizoen. Dat kan met Energieslag, een game voor leerlingen van groep 7 en 8. Kinderen vinden gemiddeld 15% energiebesparing. Tijdens de vorige editie van Energieslag hebben scholen gemiddeld maar liefst 16% bespaard op de energierekening. Dat is zo € 5.000 per school!

Energie goed geregeld? Helaas meestal niet! Scholen hebben vaak het idee dat hun systemen goed staan ingeregeld, maar dit blijkt in de praktijk vaak niet het geval. Zo blijkt uit de vorige editie van De Energieslag dat veel scholen in de vakantie even veel energie verbruiken als daarbuiten. Pure energie- én geldverspilling!

De Energieslag maakt energiebesparen leuk.
• Met een game energie besparen; Energieslag combineert de virtuele met de echte wereld
• Badges verdienen voor verschillende thema's
• Strijden tegen andere scholen
• Afsluiting met een feestelijke prijsuitreiking
• De Energieslag vindt plaats in januari 2019
• Geschikt voor kinderen uit groep 7 en 8

Goed voor de portemonnee én het milieu.

Over Energieslag
Energieslag is een online game, waarin leerlingen van groep 7 en 8 van verschillende basisscholen met elkaar in competitie gaan om zoveel mogelijk energie te besparen. Leerlingen krijgen inzicht in het energieverbruik van hun school en kunnen badges verdienen met opdrachten die helpen het verbruik te reduceren. Ook leren ze waarom dat belangrijk is. Elke basisschool met een slimme meter kan eenvoudig worden aangesloten op de game.

Energieslag is een initiatief van CFP Green Buildings. Eco-Schools wordt gecoördineerd door SME, afdeling Onderwijs: Expertisecentrum Duurzaamheid op School. Lees meer

O en O-mogelijkheden rondom deze activiteit met onze 13 ontdekdozen 

©2024 Stichting De Rollen