Nieuwsdetails

Verslag Boomwerkdag

vrijdag 23 februari 2018 door Jacqueline Tilman

Op 20 en 21 februari hebben bijna 200 enthousiaste kinderen van groep 8 en een VMBO-school uit Sittard-Geleen gewerkt in het jonge Absbroekbos. Na een les op school met uitleg en instructie, konden de kinderen, gewapend met handschoenen en zagen aan de slag, onder leiding van vrijwilligers van IVN en Natuurmonumenten. Het was supermooi weer en “leuker dan school” volgens de kinderen.

Collage boomwerkdagHet Absbroekbos, langs de Geleenbeek tussen Geleen en Sittard, is in  de afgelopen jaren aangeplant tijdens boomfeestdagen, door kinderen van basisscholen .

Nu was het bos toe aan uitdunning. Daardoor krijgen de overgebleven bomen meer licht en ruimte wat de groei bevordert. 

Het zagen vergde de nodige spierkracht, techniek en teamwork. Na het zagen werden de takken opgestapeld zodat er muurtjes zijn ontstaan. In deze houten afscheidingen kunnen nu allerlei dieren zoals vogels, bodemdieren, egels en insecten hun woon-of schuilplaats vinden. Na afloop was er in het winter zonnetje biologisch appelsap en een klein presentje voor de dorstige leerlingen. Met dank ook aan Natuurmonumenten en de gemeente Sittard-Geleen voor deze dagen.

©2024 Stichting De Rollen