Nieuwsdetails

Wateroverlast, iedereen waterbeheerder

dinsdag 29 augustus 2017 door Jacqueline Tilman

Het besef dat iedereen waterbeheerder is, kunnen we binnenkort uitdragen en illustreren met een educatieve watertafel. Op 20 september wordt hij onder grote belangstelling van diverse educatieve organisaties geïntroduceerd.

Hoe vertel je dat iedereen waterbeheerder is?
CNME DE Rollen beschikt vanaf september over een soort maquette, geschikt om als demonstratie in te zetten of om mensen mee te laten experimenteren.

Werken met dit model heeft een voorlichtend/educatief karakter en is geschikt voor jong en oud. Het kan ingezet worden op markten en bij evenementen. Het model is ook uitermate geschikt voor de uitleg bij een bewonersavond over ontkoppeling, maar ook is het heel geschikt voor schoolklassen, etc. Het geeft houvast bij het verhaal over de klimaatbestendige woonomgeving.

Werken met het model
Klimaatverandering treedt op en we moeten ons aanpassen. Dit model roept interactie en discussie op en creëert daarmee grote betrokkenheid. Zo kunnen we te laten zien dat het inspelen op klimaatverandering niet alleen een taak is van overheden, maar van elke burger.

Wil je de tafel lenen? Of meer weten?

©2024 Stichting De Rollen