Nieuwsdetails

Verslag bijeenkomst Water en klimaatadaptatie

vrijdag 16 juni 2017 door Jacqueline Tilman

Samen met bewoners Sittard-Geleen meer klimaatbestendig maken. Ook in uw gemeente samen aan de slag?

Met de gemeente Sittard-Geleen, Waterschap Limburg en CNME De Rollen is op 15 juni de basis gelegd om samen met bewoners de stad en omgeving meer klimaatbestendig te maken. Anneke van Veen presenteerde haar Handreiking Alle kinderboerderijen klimaatbestendig en waterbewust.
Wethouders Ruud Guyt en Leon Geilen, hoogheemraad Joke Kersten en Jacqueline Tilman van het CNME gingen met zo'n 30 mensen in gesprek over het thema. De middag eindigde met afspraken om dit samen op te pakken.

De inhoud van de sessie was heel concreet n.l. het regent vaker en harder in ons land en we kennen langere warme en droge periodes. Dat vraagt om concrete acties,ook van bewoners. Tijdens deze sessie werd het voorbeeld gegeven van voorlichting bij kinderboerderijen omdat dit ideale leerplekken zijn om bezoekers, jong en oud, waterbewust te maken. Dit gebeurt middels de handreiking "alle kinderboerderijen en bezoekers klimaatbestendig en waterbewust" vol praktische tips. Tips die ook van toepassing zijn in tuinen of grote verharde terreinen. Een opmerking die werd gemaakt was dat "juist kleinschalige maatregelen in tuinen van bewoners nodig zijn om de doelstellingen om voldoende water te kunnen bergen op tijd te kunnen realiseren".

©2024 Stichting De Rollen