Nieuwsdetails

Waterontdektochten De Roode Beek en De Rollen

dinsdag 24 maart 2015 door Dominique Vissenberg

Kennis maken met de dieren en planten uit de beek, zelf de eigenschappen van water ontdekken en waterkwaliteit onderzoeken en vergelijken met behulp van microscopen en metingen? Het kan allemaal met de binnen- en buitenles “Waterontdektocht Roode Beek”.

Deze tocht is in 2014 ontworpen door het CNME in samenwerking met het Waterschap Roer & Overmaas en is in dat zelfde jaar enthousiast door 230 leerlingen van vijf scholen uit de gemeenten Onderbanken en Brunssum uitgevoerd.

Een video over deze lessen is hier te bekijken.

In kleine groepjes voeren de leerlingen zelfstandig opdrachten uit. Deze hebben betrekking op de thema's: waterkwaliteit, waterkwantiteit, beekbedding, waterbeheer, cultuurhistorie, toekomst, oever- en waterplanten en waterdieren, gedragsregels in de natuur en recreatie.

Op twee locaties nemen de leerlingen watermonsters en bekijken ze de vegetatie, en deze informatie verwerken ze in het bezoekerscentrum in diverse proefopstellingen.

In 2015 voert CNME De Rollen deze excursie weer uit in week 23 en 27. Interesse? Informeer bij De Rollen of hier nog plaats voor is. Daarnaast wordt eenzelfde opzet met binnen en buitenopdrachten ook aangeboden voor De Rollen vanuit het leslokaal De Rollebol, in Born. Voor meer informatie over de waterontdektocht Roode Beek, zie www.derollen.nl. Mocht u meer info willen over deze tocht bij De Rollen, neem dan contact met ons op.

 

©2024 Stichting De Rollen