Nieuwsdetails

Vier de Lente in Hof van Onthaasting

woensdag 11 maart 2015 door Luciënne Wolthuis

In de Hof van Onthaasting in Sittard in de wijk Hoogveld woont en werkt jong en oud naast elkaar. Wat zou er mooier zijn dan ze samen de lente te laten vieren.

Op woensdagmiddag 1 april van 14.00 tot 16.00 uur trekken IVN-afdelingen Sittard-Geleen en Munstergeleen gezamenlijk op om hier vorm aan te geven. Zorgcentrum Orbis Hoogstaete, basisschool Loedoes en CNME de Rollen zijn de partners.

In het Theehuis zal de ontvangst zijn, waar allerlei doe- en zicht materialen over de lente klaar liggen om te worden onderzocht.

Niet alleen door de kinderen, maar ook volwassenen kunnen hun hart ophalen aan dit instructieve materiaal van het CNME. Leer spelenderwijs allerlei woorden, waarvan je het bestaan nooit had vermoed.

Daarna gaan we met zijn allen aan de slag om de heuvel tussen het zorgcenturm en de basisschool in te zaaien met een bloemrijk zaadmensgel dat door de gemeente beschikbaar wordt gesteld. De opkomende bloemen zullen de gelegenheid krijgen om te bloeien en pas in de namzomer of herfst zal er worden gemaaid. Het maaisel zal worden afgevoerd al het zaad eerst de kans heeft gehad om zich te verspreiden, zodat de heuvel er met het jaar fraaier uit komt te zien.

 

©2024 Stichting De Rollen