Nieuwsdetails

Zwerfafval opgeruimd in Sittard-Geleen

dinsdag 1 april 2014 door Marcella van Hoof

Voor de 11e achtereenvolgende keer stond Sittard-Geleen in het voorjaar in het teken van het opruimen van zwerfafval, dit maal op vrijdag 28 en zaterdag 29 maart jl.

Honderden vrijwilligers hebben, bewapend met prikkers, handschoenen en afvalzakken, op een aansprekende manier laten zien hoe het probleem van zwerfafval kan worden aangepakt. Daaraan deden mee de basisscholen Limbrichterveld, De Leeuwerik, Munstergeleen, De Hoefer - loc Geleen, Sjtadssjool, Onder de Kastanje, Het Mozaïek, De Tovertuin, Het Avontuur, De Duizendpoot, Reuzepas - loc. Verdistr., Swentibold en de leden van de buurtverenigingen Europapark, Ophoven, Haagzitterd op Dreef, Broeksittard, Stadbroek, Dorpsplatform Buchten en Scouting Verkenners Kluis. In totaal 1256 inwoners, verspreid over Sittard-Geleen.

Wethouder Peter Geenen trapte de actie af bij bs De Hoefer in Geleen en wethouder Pieter Meekels ondersteunde de leerlingen van bs Het Avontuur in Buchten.
Vrijdagavond en zaterdagmorgen gingen de scoutings en verschillende wijkverenigingen het zwerfafval opruimen. Ruud Guyt prikte samen met de leden van wijkplatform Ophoven het zwerfafval op.

Deze actie heeft in Born 42 afvalzakken, in Geleen 122 en in Sittard 172 afvalzakken opgeleverd. In totaal is dat dus 336!  Verder 2 fietswrakken en 3 bakken met puin en plastic. De inzet van allen en de medewerking van de gemeente heeft ervoor gezorgd dat de omgeving een stuk schoner is!
Hartelijk dank daarvoor aan alle deelnemers, ook namens de gemeente Sittard-Geleen.

een leerling van bs Limbrichterveld ruimt samen met de leerkracht het zwerfafval op

leerlingen van bs de Leeuwerik ruimen hun eigen speelplek op


buurtvereniging Europapark heeft hard gewerkt om het vele zwerfvuil op te halen

©2024 Stichting De Rollen