Nieuwsdetails

Boomfeestdag 2014

woensdag 12 maart 2014 door Marcella van Hoof

Vandaag hebben ruim 200 kinderen op de Kollenberg ca. 4000 boompjes geplant.

Het was een stralende dag, niet alleen dankzij de vele zonneschijn, maar vooral door het grote enthousiasme waarmee de kinderen aan de slag gingen. Dat waren de leerlingen van de volgende scholen: bs Talander, bs Limbrichterveld, bs Leyenbroek, (Sittard), bs de Hoefer (Geleen), bs Munstergeleen, bs het Avontuur (Buchten), Petrus Canisius (Puth) en de Verrekijker (Amstenrade).

Na een korte toespraak van de wethouders Peter Geenen (Sittard-Geleen) en Jan Hermans (Schinnen) en Niki Jaspers (Natuurmonumenten) gingen de kinderen naar de verschillende plantplekken, die gemarkeerd waren met gekleurde ballonnen.

Na afloop kon iedereen genieten van een welverdiend flesje appelsap, dat zeer welkom was op deze warme voorjaarsdag.
De locatie op de Kollenberg, waar vorig jaar nog in de sneeuw en modder werd geplant, is met de nieuwe aanplant verder uitgebreid tot een duurzaam bos voor de toekomst van alle burgers, ook dat van de jonge planters.

Mede dankzij de inzet van vele vrijwilligers, Landschapspark de Graven, Natuurmonumenten, gemeente Sittard-Geleen, gemeente Schinnen en het CNME de Rollen, is deze dag geslaagd en was het een echte Boom-feest-dag.

tot volgend jaar!

©2024 Stichting De Rollen