Nieuwsdetails

Van steenfabriek naar een glaspaleis

donderdag 2 januari 2014 door Jet Joris

Het Centrum voor natuur- en milieueducatie Westelijke Mijnstreek krijgt in het nieuwe jaar een nieuwe plek. U vindt ons dan in het nieuwe gebouw van de Dierenbeschermingscentrum Limburg in Born, tegenover NedCar.

Vanaf 6 januari 2014 gaan we gebruik maken van het glazen gedeelte van dit duurzame gebouw. Dit gedeelte is een bijzonder kenniscentrum gericht is op voorlichting, educatie en scholing over dierenwelzijn, natuur en duurzaamheid.

Naast de Dierenbescherming en het CNME zullen ook Cita Verde en Davalon aan de slag gaan met educatieve activiteiten rondom natuur en duurzaamheid. Samenwerking is effectiever en efficiënter en versterkt de uitstraling. Zo ligt dierenwelzijneducatie in het verlengde van natuur- en milieueducatie en is het thema natuur uitstekend in te vullen uit het oogpunt van zowel natuurbelang als dierenwelzijn.
Naast een multimediale informatieplek voor bezoekers op de begane grond in het glazen gebouw zijn er op de bovenverdieping twee leslokalen met de modernste ict-leerlmiddelen en een kantoortuin. Op de begane grond komt een functioneel ingericht practicumlokaal met een directe doorgang naar het toekomstig natuurleerpad en het aanliggende Limbrichterbos.

Op vele manieren zullen we vanuit dit gebouw de aantrekkelijkheid van een duurzame levensstijl bij jong en oud vergroten; zowel op eigen kracht als in samenwerking met de medegebruikers. Om deze belangrijke stap te markeren hebben we gekozen voor een nieuwe naam: CNME De Rollen.
Met een verhuizing en de komst van de officiële opening en open dagen op zaterdag 18 en zondag 19 januari gebeurt er veel. We houden u graag op de hoogte van de ontwikkelingen via de website www.derollen.nl.

 

 

©2024 Stichting De Rollen