We willen je informeren over drie leuke, gratis lespakketten, die wij selecteerden uit het enorme aanbod. Gratis groentezaden, lesprogramma over planten buiten, microscopie. Dit lesmateriaal is uitermate geschikt om de onderzoeksvaardigheden van je leerlingen te vergroten. Voor alle drie de pakketten geldt: wacht niet te lang, anders vis je achter het net en dat zou jammer zijn.
Actie: Gratis groentezaad voor basisscholen
Scholen die willen moestuinieren kunnen nu een gratis zadenpakket aanvragen. Het pakket bestaat uit 10 zakjes. Interesse? Stuur een mail naar info@derollen.nl.
Maar wees er snel bij: vóór 30 januari.
Wij zorgen dan dat je het zadenpakket ontvangt tussen half en eind februari.
Eventueel kun je bij CNME kweekkastjes lenen voor opkweken in de klas.
Ontvang 100 euro bijdrage voor lesprogramma De Grote Plantenjacht
De Grote Plantenjacht gaat over natuur en biodiversiteit in de buurt van de school. Leerlingen in de groepen 5, 6, 7 en 8 onderzoeken hoe het is gesteld met hun groene omgeving. In een actieplan doen ze voorstellen om de schoolomgeving te vergroenen.
Iedere deelnemende school ontvangt een bijdrage van € 100,- om de plannen daadwerkelijk te realiseren. Daar staat tegenover dat we van de docent een rapportage vragen.
Deze werkwijze is kenmerkend voor Eco-Schools, maar je hoeft geen Eco-School te zijn om te mogen meedoen.
De Grote Plantenjacht bestaat uit vijf lessen en een evaluatie:
1. kennistest en quiz;
2. natuurschatkaart maken;
3. leerkaarten;
4. natuurschatkist;
5. biodiversiteitsscan en actieplan;
6. kennistest/evaluatie
Interesse of meer weten?
Onderzoekend leren met twee gratis microscopen
Zoom: Light on Small - Testscholen gezocht voor lesmateriaal met veldmicroscopen
Leerlingen van groepen 7 en 8 basisonderwijs en 1e en 2e jaars VO-leerlingen kunnen kennismaken met de wonderlijke wereld van microscopisch kleine kenmerken van natuurvondsten: onderdelen van planten en dieren, zoals vleugeltjes, kaken, poten, weerhaakjes, zandkorrels, korstmossen en pluisjes.
Een echte O&O-activiteit: ze leren onderzoeksvaardigheden en werken met onderzoeksinstrumenten. Ook leren ze de resultaten te verwerken en hieraan niet alleen een conclusie te verbinden.
Het uitdagende lesmateriaal is gratis. Elke school die meedoet krijgt twee veldmicroscopen te leen met camera om de beelden op het digibord te tonen.
Heeft jouw school interesse en willen jullie het lesmateriaal testen? Hier kunnen 10 scholen aan meedoen.
Voor meer informatie:https://www.eco-schools.nl/nieuws/828-zoom-light-on-small-testscholen-gezocht-voor-uniek-lesmateriaal-met-nikon-veldmicroscopen.